Diensten


Smart Building Technologie

Als wij er de geschiedenisboeken op na slaan, komen wij tot de ontdekking dat de eerste gebouwen waar mensen hebben gewoond dateren van zo’n 3.700 jaar voor Christus. Deze gebouwen zijn destijds gebouwd om comfort te bieden aan haar bewoners.

Vandaag de dag vragen gebruikers en bewoners van gebouwen nog steeds om comfort maar dan met de innovaties van nu en die van de toekomst. Hierbij dienen wij onder andere te denken aan innovaties op het gebied van veiligheid, verlichting, verwarming, luchtbehandeling en verticaal transport.
Het bieden van comfort kunnen wij vertalen in “een omgeving welke aan de verwachtingen van de gebruiker voldoet”. Tot op heden is dit comfort nog nauwelijks te meten, wel weten wij dat de productiviteit van gebruikers positief beïnvloed wordt als deze zich comfortabel voelen. Een grote deel van comfort wordt verkregen door de installaties van het gebouw. Al deze installaties leveren data welke al dan niet gebruikt worden om het gebouw gedurende de exploitatie te monitoren. Door het gebruik van sensoren in het gebouw met een uniek ID-nummer kunnen wij eindeloos veel te weten komen over het gebruik van het gebouw. Doelstelling van DVP Smart Building Concepts is deze data centraal beschikbaar te stellen zodat het u een duidelijk overzicht verschaft in het functioneren van uw gebouw. Het stelt ons in staat het gebouw 24/7 te toetsen aan de functionele eisen welke wij met u zijn overeengekomen voor nu en in de toekomst.

Ons advies gaat verder dan realisatie. DVP Smart Concepts B.V. “uw maatpak voor realisatie en exploitatie”.

004